Erik Segers is aan zijn zesde roman toe.© bar

Kontichnaar Erik Segers schrijft ‘Romeo en Julia-verhaal’ in zijn eigengereide stijl: “Ik wilde een serieuzere roman maar dat is blijkbaar niet gelukt”

Kontich -

De trein volgeladen met absurde humor, seks en erotiek en spanning is voor de Kontichse freelance journalist en auteur Erik Segers (63) niet te stoppen. Met Niets is alles wat er is is zijn zesde roman in vijf jaar tijd uit zijn pen gevloeid.

Bart Roggeman

“Ik was vastberaden dit keer een meer serieuze roman te schrijven”, zegt de Kontichnaar met een knipoog. “Minder grappen en grollen, minder personages, minder plots, minder seks... Maar afgaande op de eerste reacties blijk ik niet in mijn opzet geslaagd”, lacht hij breeduit. “Ik kan het niet helpen, eens ik begin te schrijven, geraak in een natuurlijke flow en valt die drang niet te stoppen. Achteraf bezien, vind ik dat ook niet zo slecht. Anders zou het geen Segers’ roman zijn en zou het misschien té geforceerd overkomen. Go with the flow.”

“Toch is het dit keer een completer verhaal”, meent hij. “Je zou het zelfs een moderne versie van Romeo en Julia kunnen noemen. Het is een licht erotisch, filosofisch, tragikomisch verhaal over Zebedeus en Alissa, een smoorverliefd koppel dat door een ongelukkige speling van het lot plots niets meer heeft, zelfs geen kleren meer. Maar ze hebben mekaar nog en dat maakt veel goed. Tot... ze plots ook mekaar kwijt zijn en dat maakt het verhaal weer anders. Wat is er gebeurd, waar is Alissa,..? De spanning wordt opgedreven.”

“Het verhaal heeft - met Zebedeus die filosoof van beroep is en in die zin bepaalde uitspraken doet - een licht filosofische ondertoon, al komt het er nog steeds op neer lezers luchtige, ontspannende momenten te bezorgen. Subtiel zit er op een of andere manier - onbewust - in mijn boeken altijd ook wel een maatschappij-kritische noot in. In een vorige roman (In de lavabo) was dat bijvoorbeeld de coronacrisis, dit keer de energiecrisis en inflatie die veel mensen trof en die zich plots geconfronteerd zagen met financiële problemen, zoals de deurwaarders plots bij Zebedeus en Alissa komen aankloppen. In het brede universum als journalist zijn dit dingen die ik oppik en die later in mijn onderbewustzijn automatisch uit mijn pen vloeien.”

Niets is alles wat er is, ligt in de rekken bij de gekende boekhandels of is ook te bestellen bij zijn eigen uitgeverij, die hij samen met echtgenote Sigrid runt, www.goodstuffbooks.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners