© BELGA

Westerlo kan favoriet AA Gent vrank en vrij bekampen: “Iedereen verwacht dat we verliezen”

Westerlo -

Westerlo staat zaterdag alweer voor een nieuwe wedstrijd. “Misschien is die tegen AA Gent wel de makkelijkste. Iedereen verwacht dat we verliezen”, merkt interim-coach Bart Goor laconiek op.

Bart D’haene

LEES OOK. Hein Vanhaezebrouck wil tegen Westerlo geen steek laten vallen: “We moeten de volle focus houden”

Of het dan morgen een steekspel wordt met meester-tacticus Hein Vanhaezebrouck? “Pfff. Ik houd me niet bezig met de tegenstander. Als jouw ploeg zelf goed speelt, moet je geen rekening houden met jouw tegenstander. Van ingenieuze tactische ingrepen lig ik niet wakker. Met een jonge ploeg moet je bij de basis beginnen. In vergelijking met het begin van de play-offs zie ik een duidelijke evolutie. Zowel verdedigend als aanvallend. Laten we het in deze fase van de competitie vooral eenvoudig houden”, benadrukt de ex-international.

Goor rekent zaterdag wellicht op dezelfde kern. “Nicolas Madsen keert wel terug uit schorsing. Nick Gillekens deed het goed tegen OH Leuven. Ik zal enkele uren voor de aftrap beslissen wie speelt. Ondertussen zijn we enkele dagen verder en verwacht ik dat alle spelers gerecupereerd zijn. We hadden, zonder overdrijven, drie keer kunnen winnen in de laatste drie wedstrijden. In de Europe Play-offs is AA Gent ongetwijfeld de moeilijkste tegenstander. Zeker in eigen huis. Maar ik verwacht dat mijn spelers met dezelfde agressiviteit op het veld staan als in de tweede helft tegen OHL. In ieder geval met meer intensiteit dan in de eerste helft dinsdagavond. Dat had misschien te maken met de snelle opeenvolging van wedstrijden.”

Akkefietje

De beenbreuk dinsdag van bezoeker Opoku liet een diepe indruk na bij de spelers van Westerlo. Niet in het minst bij doelman Gillekens die door een ongelukkige botsing op Opoku viel. Met alle gevolgen van dien. “De eerste hevige reactie van Nick was begrijpelijk. Hij dacht dat er een strafschop gefloten werd en hij kon aanvankelijk absoluut de ernst van de blessure niet inschatten. Enkele spelers van OHL kwamen ook verhaal halen en er werd wat getrokken en geduwd. Na de wedstrijd was Nick aangedaan. Hij is echt een goede gast”, benadrukt Goor.

De coach heeft trouwens een drukke week achter de rug. Woensdag kwam hij in actie op een tornooitje in Lille dat georganiseerd werd door de minister van justitie Paul Van Tigchelt en enkele uren voordien opende hij in Westerlo een negende Belgian Red Court. “Ik probeer fit te blijven door af en toe nog te voetballen en een voetbalveldje openen voor de jeugd is bijzonder leuk. Een topinitiatief waar ik graag mee mijn schouders onderzet en mijn naam aan verbind.”

LEES OOK. Ambassadeur Bart Goor opent Red Court: “Hier kunnen vriendschappen gesmeed worden”

© Isosport

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL