iStock
Volledig scherm
© iStock

Venetië werkt aan zit- en ligverbod voor toeristen met boetes tot 500 euro

ReizenIn de strijd tegen het massatoerisme werkt Venetië aan een drastische maatregel: een zit- en ligverbod op straat. Het idee komt uit de koker van burgemeester Luigi Brugnaro. Bij invoering zouden overtreders een boete van 50 tot 500 euro kunnen krijgen.

15 reacties

  • willy zachel

    6 jaar geleden
    Ja sinds reizen spotgoedkoop,is geworden worden bezienswaardigheden over heel de wereld overspoelt met klootjesvolk dat zich niet weet te gedragen ! Een gedeeltelijke oplossing zou misschien zijn alles véél duurder te maken zodat het plebs wegens té duur weer meer thuis blijft
  • marc wils

    6 jaar geleden
    Als ik dat hier zo lees willen de meeste wel iets zien maar een terrasje doen kan er niet meer af maar waarschijnlijk wel verwachten dat ze gratis naar de wc mogen gaan komaan als ge op verlof kunt gaan kunt ge de middenstand ook nog wel iets gunnen. En ga niet op trappen zitten en hangen ge ze precies een stelletje zwervers. Ik wil gerust inkom betalen voor een toeristische stad te zien zonder al die hangmensen zal nogal wat rustiger worden.
  • Sue Ketels

    6 jaar geleden
    Daniel wouters, iedere cruisereiziger betaalt reeds om in de haven aan te meren . En al die prullewinkels lopen vol met de toeristen. Het zijn niet de inwoners van Ventie die de sleutelhangers en magneten kopen me dunkt
  • Walter Lippens

    6 jaar geleden
    Groot gelijk. Walgelijke toeristen.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Steden willen graag veel inkomsten, van veel toeristen, liefst zoveel mogelijk. De luchthavens moeten ook maar goedkoop zijn van hen? Maar de lasten dragen, nee hoor. Verboden te zitten! Alleen uitgeven mag! Ook meegemaakt in Florence.