© bfs

Afgedankt drugslab opgerold in Waasmunster

De politie heeft vandaag een afgedankt drugslab ontmanteld in de Veldstraat. De installatie bleek vroeger gediend te hebben voor het kweken van cannabis, maar was nu buiten gebruik. De buurt reageert verbaasd.

bfs

De civiele bescherming was al van ‘s ochtends vroeg bezig met het buitenhalen van luchtfilters, afvoerbuizen, jerrycans en de restanten van zakken potgrond. Allemaal materiaal dat gebruikt werd voor een professioneel drugslab. Dat zat verscholen in een gebouwtje achter een woonhuis waar alleen via een garagepoort toegang tot was. De installatie, die niet meer operationeel was, werd ontdekt tijdens een huiszoeking door de politie van Sint-Niklaas. Cannabisplanten werden niet aangetroffen. Het onderzoek in de zaak wordt gevoerd door de politiezone van Hamme-Waasmunster.

© bfs

“De ontmanteling van deze oude drugsinstallatie is het gevolg van een eerder onderzoek naar een cannabisplantage in Waasmunster”, zegt commissaris Peter De Proft van de politiezone Hamme-Waasmunster. “Op de locatie in de Veldstraat in Sint-Niklaas werd alleen het afval van een plantage aangetroffen. Ooit is er wellicht een werkende wietkweek geweest. Dat wordt nu nog volop onderzocht.”

Voorlopig is het niet duidelijk of er aanhoudingen werden gedaan in het dossier. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld.

Het woonhuis dat links naast de bewuste garagepoort in de Veldstraat staat en langs de achterzijde verbonden is aan de afgedankte plantage, werd een paar dagen geleden al verzegeld door de politie. “Het huis werd nog maar onlangs helemaal verbouwd”, weet de overbuurvrouw. “Vroeger waren het allemaal studentenkoten. De achterbouw deed in het verleden dienst als schrijnwerkerij.”

De buren zijn verbaasd over de ontdekking van een drugsinstallatie in hun straat. “De mensen die in het bewuste huis wonen ken ik als heel lief en vriendelijk”, weet hun overbuurvrouw. “Hun kinderen speelden ook regelmatig op het koertje voor de achterbouw waar nu alles ontdekt is. Er reed regelmatig ook een grote bestelwagen binnen en buiten, maar omdat ze zo’n groot gezin hebben stelde ik daar nooit vragen bij. Voor de rest heb ik er nooit iets verdacht gezien. Heel de buurt vroeg zich af waarom er nu plots zoveel politie aan hun deur stond.”

© bfs