Maellyse Brassart kijkt uit naar haar tweede Olympische Spelen.© BELGA

Turnen ek Rimini 

Maellyse Brassart verovert op EK allerlaatste ticket voor Olympische Spelen in Parijs: “Een jaar geleden dacht ik nog aan stoppen”

Brussel -

Team Belgium zal bij de dames met twee turnsters uitpakken op de Olympische Spelen in Parijs. Naast Nina Derwael zal ook Maellyse Brassart uit Ukkel erbij zijn. Brassart veroverde op het EK turnen in het Italiaanse Rimini het allerlaatste ticket. “In 2023, na het WK in Antwerpen, wilde ik nog stoppen”, aldus Brassart.

Patrick Ceulemans

Maellyse Brassart had de voorbije maanden geprobeerd zich op de Wereldbekermanches te plaatsen voor de Olympische Spelen, meer bepaald aan de brug. Toen dat niet lukte, leek ze haar olympische droom te mogen opbergen.

Op het EK in het Italiaanse Rimini was immers maar één ticket weggelegd voor een turnster die zich nog niet op een andere wijze kon plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar dankzij een elfde plaats in de allround-competitie gaat dat ticket wel degelijk naar Brassart. “Ik ben zo gelukkig. Ik heb het nog niet helemaal door. Ik heb nog nooit zoveel stress gehad. Ik kon die stress gelukkig omzetten in positieve energie. We waren de hele dag scores van andere landen aan het bekijken. Landen waarvan we niet echt wisten wat ze zouden doen. Dit is dan ook een heel mooie beloning, want het is niet evident geweest de voorbije jaren met al die blessures.”

Alles op een toestel

De in Ukkel geboren Maellyse Brassart dacht na het WK in het Antwerpse Sportpaleis nog aan stoppen. “Na het WK in oktober 2023 zat ik echt in een dip. Ik wist op dat moment niet of ik zou blijven turnen. Na een grondige evaluatie hebben we alles op één toestel (brug met ongelijke leggers, red.) gezet. We wilden zo de kwalificatie voor de Spelen proberen te bewerkstelligen. Hier in Rimini had ik nog een allerlaatste kans. Er was slechts één ticket op dit EK. Ik heb ze toch nog gepakt”, glundert Brassart.

“Jammer genoeg hebben we ons niet met het team kunnen plaatsen. Hopelijk beleven Nina en ikzelf op de Olympische Spelen weer heerlijke momenten. Ik kijk er alvast enorm naar uit. Ik was erbij in Tokio, waar we als team een ongelooflijke achtste plaats veroverden. Door de coronapandemie bleven de tribunes toen leeg. Dat zal nu in Parijs niet het geval zijn”, aldus nog Brassart, die op 26 juli haar tweede Olympische Spelen aanvat. Het voorbije EK was al haar zesde en ze nam ook al aan vier WK’s deel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer