Grondverzakking in Antwerpen: gekantelde vrachtwagen is getakeld, Markgravelei blijft afgesloten

In de Markgravelei in Antwerpen, ter hoogte van het park Hof van Leysen, werd maandagnamiddag de operationele fase van het rampenplan afgekondigd. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse omdat er risico was dat een kraan op een bouwwerf zou omvallen. Een gekantelde vrachtwagen werd in de nacht van maandag op dinsdag getakeld. De Markgravelei blijft voorlopig afgesloten.

SaRe

“Door een lek in de waterleiding is er water in een bouwput gelopen”, zei brandweerwoordvoerster Jasmien O. “Daardoor is de zijkant van die put deels ingestort.” Een vrachtwagen zakte door de instorting deels weg en hing op de rand van de put. “Als die betonpomp zou vallen, dreigt ook een torenkraan op de werf om te vallen”, verklaarde O. Daarom werd de kraan afgebroken.

Nutsmaatschappijen Eandis en Water-link sloten de water- en elektriciteitstoevoer naar de werf af.

Gevaar geweken

Volgens de politie is het gevaar voor de omgeving van Markgravelei inmiddels geweken. De gasleiding in de omgeving is niet beschadigd en de omwonenden die eerder geëvacueerd werden mogen terug naar huis.

De betonpomp die half in de bouwput hangt, werd afgelopen getakeld. Eerst moest Eandis de stroom omleiden zodat de buurt niet zonder elektriciteit kwam te zitten.

De Markgravelei blijft ter hoogte van de grondverzakking afgesloten. Omrijden kan via de Lange Lozannastraat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

© Lokale Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER