Een beeld van de generale repetitie.© Koen Fasseur

Dansschool Pivolté viert 30ste verjaardag: “We doen dit in pure Eurosong-stijl”

Brasschaat -

De Brasschaatse dansschool Pivolté bestaat exact 30 jaar. Naar goede gewoonte organiseert de school acht shows. Het thema is dit jaar het Eurovisiesongfestival omdat oprichter Werner Leysen hier een grote voorliefde voor had.

Jan Brys

Twee en een half jaar geleden overleed oprichter Werner Leysen zeer onverwacht. Hij begon ooit met 28 dansers en bouwde Pivolté uit tot een van de grootste dansscholen in Vlaanderen met 800 leerlingen. Om hem nog eens te eren werd er geopteerd voor Eurosong als thema van de acht shows.

“Van donderdag tot en met zondag brengen we acht shows waar al onze dansers aan deelnemen. Werner hield van het Eurovisiesongfestival, daarom gaven we de shows de naam “Eurovision United”, legt directrice Ester van der Laan uit.

Alle leeftijden komen aan bod.© Koen Fasseur

In die drie decennia is Pivolté uitgegroeid tot een “framily”, een combinatie van family en friends. De school is al meerdere keren op nationaal niveau in de prijzen gevallen en is ook de trotse bezitter van de titel “Coolste sportclub van Brasschaat”. De school is meer dan een vaste waarde in Brasschaat en omstreken. Het cement is de passie voor het dansen.

Veel special effects.© Koen Fasseur

“De shows zijn ieder jaar het hoogtepunt van onze werking. Talloze vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Ouders, vrienden, sympathisanten, iedereen die kan, draagt zijn steentje bij. Het is hard werken, maar de voldoening achteraf is altijd groot. We brengen een spektakel met veel special effects. Er zijn allerlei dansvormen te zien, van modern over hiphop tot jazz. Al onze leeftijden komen aan bod, van kinderen tot volwassenen en van basisniveau tot gevorderden.”

“Onze leerlingen krijgen eerst een klassieke basisopleiding. Daar wordt dan op voortgebouwd, de richtingen jazz, modern en hiphop zijn misschien wel de populairste richtingen”, voegt Ester er nog aan toe.

Spektakel.© Koen Fasseur

De eerste twee van de acht shows vinden plaats op donderdag 9 mei, om 16 uur en om 19.30 uur. Vrijdag 10 mei is er opnieuw een voorstelling om 16 uur en een om 19.30 uur. Dat geldt ook voor zaterdag 11 mei. Zondag wordt de reeks afgesloten met optredens om 11.30 uur en om 14.30 uur. Wie nog een ticket wil bemachtigen kan dit via de website van de dansschool. (janbrys)

Pivolte.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners