© EPA-EFE

Ex-Genkenaar schiet twee keer raak in doelpuntenfestijn tussen Hannover 96 en Bayer Leverkusen

Leon Bailey heeft zich zondag in positieve zin laten opmerken in de Duitse Bundesliga. De 20-jarige ex-speler van Racing Genk scoorde op het veld van Hannover tweemaal en hielp zijn ploeg Bayer Leverkusen zo mee aan een punt. De wedstrijd was er één om duimen en vingers van af te likken, want het werd maar liefst 4-4.

svar

Het was Julian Brandt die na elf minuten de bezoekers op voorsprong bracht (0-1), maar amper één minuut later stond het alweer 1-1 dankzij Ihlas Bebou. Even later maakte Füllkrug er 2-1 van voor Hannover 96, maar Mehmedi scoorde al snel de 2-2. Op slag van rust bracht Felix Klaus de thuisploeg opnieuw op voorsprong, waardoor het scorebord bij de rust 3-2 aangaf.

Na de pauze bleef Sven Bender in de kleedkamer en mocht Leon Bailey het veld betreden. De Jamaicaan stelde niet teleur, want na amper één minuut had hij al de 3-3 op zijn conto geschreven. Twintig minuten later bracht Bailey met een tweede doelpunt zelfs Leverkusen weer op voorsprong (3-4), maar in de slotfase kon Julian Korb alsnog een punt veiligstellen voor Hannover. Leverkusen blijft zo voorlopig op een gedeelde derde plek met Borussia Dortmund, RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach. Hannover 96 staat tiende.