Opvallend record: 98-jarige oma van Ariana Grande wordt oudste persoon ooit in hitparade

Ariana Grande.© Jordan Strauss/Invision/AP

Het regent de laatste dagen opvallende records in de Amerikaanse hitparade. Na de jongste persoon ooit in de Billboard Hot 100, is het nu de beurt aan de oudste persoon aller tijden.

Marjorie Grande, de 98-jarige grootmoeder van superster Ariana Grande, is met een kleine bijdrage te horen op de single Ordinary things. Voldoende om alvast de recordboeken in te gaan. Nooit eerder stond er een vrouw van 98 jaar in de hitparade. Marjorie is te horen aan het einde van het nummer van het nummer en haalt er herinneringen op aan haar overleden echtgenoot Frank.

Oma Grande, door haar kleindochter altijd Nonna genoemd, verbreekt zo het record van Fred Stobaugh dat al elf jaar stand hield. De toen 96-jarige man stond in 2013 in de charts met het nummer Oh sweet Lorraine. Ariana laat via haar sociale media weten enorm trots te zijn om haar grootmoeder. “Ter ere van de enige echte, mooiste Nonna die nu geschiedenis heeft geschreven als de oudste persoon die ooit op de Billboard Hot 100 is verschenen. We houden van je en bedanken je,” luidde het op Instagram.

Dit was trouwens geen eenmalige stunt. Oma Grande was eerder al te horen op de nummers Daydreaming (2013) en Thank U, next (2019). Vorige week raakte bekend dat het een record is dat een kind van zes in de Billboard chart staat. Dat was Rumi Carter, dochter van Beyonce en Jay-Z. Zij leverde een bijdrage aan het nummer Protection. Ze verbrak het record van haar oudere zus Blue Ivy, die te horen was op Brown skin girl.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen