© Bert Provoost

Vrees voor natte voeten brengt bewoners naar berg

De bewoners van de Rashoevewijk in Heist-Goor hebben dinsdagavond geprotesteerd tegen de plannen van de Maatschappij voor de Huisvesting, dat er 54 woningen wil optrekken. Daarom gingen ze verhaal halen op de Heistse berg om hun ongerustheid te uiten. Ze vrezen dat de bouwplannen voor natte voeten zullen zorgen in de huidige verkaveling. “Het staat er nu al bekend als een heel nat gebied”, klonk het.

Bert Provoost

Aanleiding was het bijkomend agendapunt dat Jan Baestaens (ETA) daarover had ingediend op de gemeenteraad. “Het is tijd om de mensen duidelijkheid te geven over wat er nu precies gaat gebeuren”, vindt hij.

Het gemeentebestuur zegt dat het de resultaten van het grondonderzoek zal afwachten vooraleer te beslissen over het project. De resultaten zullen in het voorjaar beschikbaar zijn. "Indien nodig zullen de plannen dan aangepast worden om te voorkomen dat er wateroverlast kan ontstaan voor de bestaande woningen. We houden zeker rekening met de bezorgdheden van de buurt", zegt Sebastiaan Marien van de huisvestingsmaatschappij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER