Ondanks dat de Septemberverklaring 2013 van Kris Peeters heel kort was, was de aandacht wegens gsm, laptop en Ipad niet heel groot.© pol de wilde - corelio

Vlaams Belang-raadslid Marianne Van den Lemmer wil oneigenlijk gebruik gsm en laptop op gemeenteraad bannen : “Uit respect voor collega’s”

Brecht -

Oppositieraadslid Marianne van den Lemmer (Vlaams Belang) stelt donderdag op de gemeenteraad voor om het oneigenlijk gebruik van gsm’s en laptops tijdens gemeenteraadszittingen te verbannen. Ze wil hiervoor het huishoudelijk reglement laten aanpassen.

“Het valt op dat tijdens de hele duur van de raadszitting, en dus niet alleen tijdens de aanvullende agendapunten, veel raadsleden regelmatig bezig zijn op de eigen computer, gsm of met andere zaken. Tijdens de gemeenteraad van april was op een bepaald ogenblik meer dan de helft van de raadsleden schijnbaar met iets anders bezig in plaats van de agenda van de gemeenteraad te volgen”, merkt ze op.

“Dat is natuurlijk het gevolg als iedereen verplicht wordt om in de raadszitting met een computer te stemmen. Maar er wordt ook ‘gespeeld’ met de eigen gsm voor persoonsgebonden zaken die niets met de gemeentewerking zelf te maken hebben. Dat doet men beter thuis, niet hier. Wordt tenslotte niet iedereen betaald om aandacht te geven tijdens de vergaderingen?”

Reglement aanpassen?

Het oppositieraadslid stelt voor om het huishoudelijk reglement van zowel de gemeenteraad als de raad voor maatschappelijk welzijn aan te passen in die zin.

‘Uit respect voor de raadsleden en het gunstig verloop van de raadszitting zijn de leden niet bezig met andere zaken dan de raad zelf. De computers worden enkel daarvoor aangewend. Er worden geen gsm’s of andere private toestellen gebruikt om berichten door te sturen of boodschappen te lezen of te zenden of andere niet aan de vergadering gerelateerde handelingen te verrichten tijdens de werking van de raad’.

Donderdag wordt op de gemeenteraad alvast duidelijk of de andere gemeenteraadsleden haar daarin al dan niet volgen. (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners