© REUTERS

DISCUSSIE. Begrijp jij de houding van de Britse premier Theresa May?

Ze is vier leden van haar regering kwijtgespeeld, zag in het parlement alle hoeken van de kamer, mag zich aan een motie van wantrouwen verwachten en haar Brexit-akkoord lijkt niet levensvatbaar. Maar van ophouden wil de gehavende Britse premier Theresa May niet weten. “Mijn koers is de juiste.”

arnout gyssels, inke

Dissidentie binnen de eigen partij, een opstandige Noord-Ierse coalitiepartner die hun eigen eisen gekelderd ziet en een oppositie die bloed ruikt… Goed ziet het er niet uit voor het akkoord en dus ook niet voor de premier. Mislukt dat, dan komen er bijna zeker nieuwe verkiezingen en gaat weer kostbare tijd verloren.

Van een nieuw referendum, waarvoor verschillende parlementsleden pleiten, wil ze niet weten. De boel nog heronderhandelen, zoals de hardliners binnen haar partij willen, zit er ook niet in. De onderhandelaars van de EU stippen fijntjes aan dat “alle manoeuvreerruimte is opgesoupeerd”. En wat er ook gebeurt op de Britse eilanden, op het vasteland zijn ze van plan om dit weekend een Europese top over de Brexit te houden.

Dus ploetert May verder, met een blauw oog en nog wat meer scheuren in de kleren. Op een persconferentie sprak ze al haar staatsmanschap nog eens aan. “Dit is een zaak van het allergrootste belang. Mijn koers is de juiste.”

Het incasseringsvermogen van Theresa May is zo langzamerhand legendarisch. Heb jij respect voor haar manier van werken? Of vaart ze beter een andere koers? Reageer mee via onderstaand formulier. De beste reacties verschijnen zaterdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER