© rr

Brand in bestelwagen: kwaad opzet wordt niet uitgesloten

De Antwerpse politie en brandweer kregen dinsdag een oproep voor een brand in een bestelwagen in Wilrijk. De brand in de laadruimte raakte snel geblust. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

jtp

De brand ontstond dinsdagmorgen vroeg in een bestelwagen die geparkeerd stond op het pleintje aan de Zwaantjesstraat in Wilrijk, op de hoek met de Daniël Herreynslaan. Rond 5.45u merkte een getuige het brandende voertuig op. “Aanvankelijk dacht ik dat ik de zwaailichten van de vuilniskar zag, maar al snel bleken het vlammen te zijn in de laadruimte van een geparkeerde bestelwagen. Er was veel rookontwikkeling, dus belden we naar de hulpdiensten”, vertelt de man.

De brandweer kwam ter plaatse om het voertuig te blussen. In een halfuur was het vuur geblust. “Na de bluswerken van de brandweer bleek dat de brand was ontstaan in de laadruimte van het voertuig, en dus niet aan de motor. Daarom kunnen we kwaad opzet in dit geval nog niet uitsluiten”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom.

De deur aan de bestuurderszijde vertoonde duidelijk sporen van braak. Het labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek en de bestelwagen werd getakeld. Er zou volgens de Antwerpse politie voorlopig geen link zijn met het drugsmilieu. Het onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER