Schepen voor Jeugd Adinda Van Gerven (N-VA) met enkele kindergemeenteraadsleden bij het bijenhotel.© Robbe Heymans

Van bijenhotel over fietsparcours tot boomklimmen: buitenspeeldag van kindergemeenteraad is groot succes

Brasschaat -

Ondanks het wisselvallige weer bleek de buitenspeeldag van de kindergemeenteraad opnieuw een schot in de roos. Op de kasteelweide in het gemeentepark heerste een gezellige drukte en waren tal van leuke activiteiten voorzien.

Ook dit jaar zette de Brasschaatse kindergemeenteraad mee haar schouders onder de jaarlijkse buitenspeeldag. De leden staken drie workshops in elkaar rond fietsveiligheid, natuur en zorg. Adjunct-kinderburgemeester Alycia Samuel (11) stak mee de handen uit de mouwen. “Er is echt vanalles. We creëerden een fietsparcours waar je je behendigheid kan testen via allerlei obstakels. Verder bouwen we aan een bijenhotel dat een plekje zal krijgen aan het nieuwe skatepark. Ook het marktje rond mentaal welzijn inclusief fotobooth is zeker een bezoekje waard.”

De allerkleinsten legden het fietsparcours af met hun step.© Robbe Heymans

De buitenspeeldag vond dit jaar al voor de tweede keer plaats op de kasteelweide naast de Remise. Schepen voor Jeugd en Sport Adinda Van Gerven (N-VA) koos bewust voor deze locatie. “Vroeger zaten we verspreid over verschillende speelterreinen, nu is alles gecentraliseerd. Door de nabijheid van de Remise brengen we verschillende leeftijden samen en dat blijkt een succesformule. De boodschap blijft hoe dan ook dezelfde: kom buiten, kom bewegen, ook bij minder goed weer.” (RH)

Enkele kinderen nemen een ‘gekke’ foto bij de fotobooth.© Robbe Heymans

Voor wie het iets avontuurlijker mocht, was er een initiatie boomklimmen.© Robbe Heymans

Voor wie het iets avontuurlijker mocht, was er een initiatie boomklimmen.© Robbe Heymans

Het bijenhotel.© Robbe Heymans

Het fietsbehendigheidsparcours.© Robbe Heymans

Schepen voor Jeugd Adinda Van Gerven (N-VA) met enkele leden van de kindergemeenteraad.© Robbe Heymans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners