Nastja Claessens.© Isosport

Belgian Cat Nastja Claessens wordt ploeggenote van Becky Massey bij Spaanse IDK Euskotren

Toptalent en Belgian Cat Nastja Claessens (19), die vorige maand werd gedraft door Washington Mystics (WNBA), verlaat België en Castors Braine en wordt ploegmaat van collega-Cat Becky Massey bij IDK Euskotren (San Sebastian).

Patrick Ceulemans

Met Nastja Claessens trekt een nieuwe Belgian Cat richting buitenland en een topcompetitie. De 19-jarige en 1m86 grote West-Vlaamse heeft een contract getekende bij IDK Euskotren en zal uitkomen in de Spaanse LF Endesa. Dat is een Spaanse ploeg die zijn thuiswedstrijden afwerkt in San Sebastian.

Claessens, in 2023 de eerste Belgische speelster die in hetzelfde seizoen de trofeeën Belgische Speelster en Belofte van het Jaar won, werd eerder dit jaar al gedraft voor de WNBA. Washington Mystics heeft de volgende drie jaar de rechten over de Belgian Cat. “Deze zomer koos ik bewust om niet op trainingskamp te gaan richting Washington Mystics. Dat zal waarschijnlijk voor volgende zomer zijn. Ik kreeg na het olympisch kwalificatietoernooi in het Antwerpse Sportpaleis opnieuw last aan de linkerpols en moest opnieuw onder het mes. Mijn seizoen zat er jammer genoeg op bij Castors Braine,” zei Claessens.

LEES OOK. “Dolgelukkig toen ik het nieuws vernam”: Belgisch toptalent Nastja Claessens gedraft door WNBA-team Washington Mystics

Ondertussen zit de revalidatie erop voor Nastja Claessens en is ze de individuele trainingen bij de Belgian Cats al opgestart. Wanneer half juni de echte voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-12 augustus) voor de Cats van start gaat, zal Claessens dus topfit kunnen aansluiten. Na de Spelen zal ze in september dan haar eerste buitenlandse campagne aanvatten. Bij IDK Euskotren en met Becky Massey als ploeggenote. De Spaanse ploeg werd deze campagne in de kwartfinale van de play-offs in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere kampioen Valencia. IDK Euskotren zal normaal gezien Europees aantreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer