In een van de nissen van de Sint-Romboutstoren zijn in een nest vier kuikens van slechtvalken geboren.© Stad Mechelen

Koppel slechtvalken op Sint-Romboutstoren zet vier kuikens op de wereld

Mechelen -

Heuglijk dierennieuws op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Ondanks de werken die er momenteel bezig zijn, zijn er vier kuikens van slechtvalken geboren.

Een koppel slechtvalken heeft intussen al jaren zijn broedplek op de trots van Mechelen. Dit jaar broedden de slechtvalken er op vier eitjes. Alle vier zijn ze ook uitgekomen. “Eerst zagen we er maar drie. Het vierde moet dus heel recent geboren zijn”, zegt eerste schepen Patrick Princen (Voor Mechelen), voorzitter van Natuurpark Rivierenland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De slechtvalk is een zeldzame en majestueuze roofvogelsoort. Dat ze boven de Mechelse daken scheert, is een goed teken. “Het toont aan dat de soort zich herstelt en bevestigt dat het beter gaat met de biodiversiteit in onze natuur”, luidt het. De jongen zijn dit jaar wel redelijk laat ter wereld gekomen. “Maar dat zou wel eens hun geluk kunnen zijn. Door het koude weer en het gebrek aan voedsel hebben kuikens op andere plaatsen het niet overleefd”, vertelt Princen.

Tijdens de werken aan de toren hebben de aannemer en de stad er alles aan gedaan om het nest van de roofvogels zo goed mogelijk te beschermen. “We zijn blij dat dit gelukt is. We kijken er naar uit om de jongen te zien opgroeien en over een zestal weken hun vleugels te zien uitslaan”, zegt Patrick Princen.

Iedereen kan het doen en laten van de familie slechtvalken volgen op de website van de stad.(svh)

www.mechelen.be/slechtvalk-romboutstoren
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen