Archiefbeeld: De Berthoutzonen in actie onder leiding van dirigent Bert Van Thienen.© KF De Berthoutzonen

Jarige fanfare De Berthoutzonen plant feestweekend in Hallaar: “Herinneringen maken en vriendschappen smeden”

Hallaar -

Koninklijke fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar (Heist-op-den-berg) bestaat 125 jaar. De muziekvereniging viert dat met een feestweekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei in een grote tent in Hallaar-centrum.

“Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden waar muziek, entertainment en gezelligheid hand in hand gaan”, laat voorzitter Marc De Raet. “Het programma staat bol van diverse activiteiten voor jong en oud. Op vrijdagavond geven we het startschot met een knallende fanfarequiz. Hoewel die inmiddels volzet is, hoeven bezoekers niet te treuren. Er staat nog genoeg ander vermaak op het programma.”

Die Verdammte Spielerei werd recent nog bekroond met de Ultima publieksprijs.© BELGA

Op zaterdag plannen De Berthoutzonen vanaf 14 uur een mars- en muziekwedstrijd met deelnemers uit Heist-Goor, Keerbergen, Geraardsbergen en het Nederlandse Leimuiden. Vanaf 20.30 uur luistert Die Verdammte Spielerei de feestelijkheden op. Zij werden recent nog bekroond met de Ultima publieksprijs. “Het wordt een avond vol onvergetelijke muzikale momenten die je niet mag missen”, verzekert de voorzitter.

Ambiance

Op zondagmiddag plant de fanfare vanaf 14.30 uur een muziekspel voor de jeugd, gevolgd door gratis optredens van Els Seymus met The Dukes Band en het eigen tirolerorkest Alpina Brass. “Een feestelijke mix van covers en ambiance zorgt ervoor dat niemand stil zal zitten”, zegt De Raet. “Als afsluiter staat een gratis optreden van Lexington Steel gepland.”

Dj’s Radio Sanseveria op zaterdag en Funky Fox & Easybies op zondag laten de sfeer tot in de late uurtjes nazinderen. “Kom langs en laat je verrassen door het beste wat Hallaar te bieden heeft op het gebied van muziek, entertainment en gezelligheid. Herinneringen worden hier gemaakt en vriendschappen gesmeed.” (kvro)

www.125jaarberthoutzonen.be, info@berthoutzonen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners