© Bart Van den Langenbergh

Man riskeert veertiende veroordeling voor belaging personeel OCMW

Turnhout -

K.L. uit Turnhout stond terecht voor de belaging van medewerkers van het OCMW en CAW in Turnhout en voor weerspannig gedrag tegenover de politie. De man riskeert hiervoor een effectieve celstraf.

De dertiger is volgens het Openbaar Ministerie al jaren gekend omwille van zijn agressieprobleem en is ook al dertien keer eerder veroordeeld. Hij moest dinsdag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verschijnen omdat hij op 15 december 2022 medewerkers van het OCMW en CAW in Turnhout viseerde. “De politie kreeg een melding dat K.L. verbaal agressief was omdat zijn leefloon niet op tijd op zijn rekening zou staan”, zei openbare aanklager Anke Verschaeren. “Hij kreeg een verbod om een maand niet bij het CAW te komen, maar hij weigerde dat document te ondertekenen. Toen de politie ter plaatse kwam, gedroeg hij zich weerspannig en moest hij bij zijn benen worden vastgenomen.” Er waren eerder die maand al meldingen van bedreigingen tegenover het personeel van het OCMW.

De verdediging vroeg de vrijspraak of een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt was zeker geen koorknaap. Maar toen hij vrijkwam uit de gevangenis zonder enige opvangmogelijkheid botste hij tegen enkele muren. Hij logeerde zelfs een periode in een tentje langs het kanaal”, vertelde meester Thomas Van Bourgognie. Vonnis op 11 juni. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout