Ongeval

Hulpkok The Jane kan weer praten, maar verloor beide benen

Joe Claridge.© David Ferguson

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd aangereden door sterrenchef Nick Bril, is eindelijk in staat om opnieuw te spreken. Dat meldt televisiezender ATV. Claridge blijft er fysiek nog altijd heel slecht aan toe: de Brit verloor zijn benen.

doro

De Antwerpse televisiezender ATV bracht zaterdag een update van de zaak Joe Claridge (37), de Britse hulpkok die in januari het slachtoffer werd van een dramatisch ongeval aan sterrenrestaurant The Jane. De man was er in alle vroegte na een stevig nieuwjaarsfeest tot tweemaal toe aangereden door chef-kok Nick Bril. Claridge werd in een kunstmatige coma gehouden, waaruit hij eind februari ontwaakte. Nu, meer dan vier maanden na het drama, kan de Brit opnieuw spreken.

Volgens ATV kan Claridge weer praten en heeft hij wel degelijk herinneringen aan zijn tijd bij The Jane. Hij zou gezegd hebben dat hij er een fantastische tijd heeft beleefd en op korte tijd veel heeft bijgeleerd. Maar de gevolgen van het ongeval zijn dramatisch. De man heeft z’n beide benen verloren en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Positieve ademtest

De omstandigheden van het ongeval blijven vaag. Chef Nick Bril reed met z’n terreinwagen na het nieuwjaarsfeestje bij The Jane nietsvermoedend over Claridge. Die lag achter de auto van Bril, maar dat had de chef-kok niet opgemerkt.

Na het ongeval legde Nick Bril een positieve ademtest af – hij had 1,67 promille in het bloed. Volgens een jogger die er passeerde, belde de sterrenchef niet meteen de hulpdiensten en deed hij alsof Claridge te veel gedronken had. Dat zou hij aanvankelijk ook zo aan de hulpdiensten verklaren. En dat valt de familie zwaar, zei de advocaat van Claridge eerder nog op ATV.

De rechtszaak volgt wellicht dit najaar.