© EPA-EFE

Ongelofelijk maar waar: Leverkusen lijkt na 45 wedstrijden zonder nederlaag dan toch te verliezen, maar maakt in allerlaatste minuut nog gelijk

Bayer Leverkusen heeft het opnieuw geflikt. De kersverse landskampioen was lange tijd op weg om de topper tegen Stuttgart te verliezen, maar kwam in de slotminuut alsnog op gelijke hoogte. Opvallend: vorig weekend realiseerde Leverkusen exact hetzelfde scenario tegen Dortmund.

Maarten Vanhoof

In de eerste helft vielen er geen doelpunten, maar vlak na rust sloeg Stuttgart toe. Chris Führich was de doelpuntenmaker van dienst. Negen minuten later verdubbelde voormalig Union-spits Deniz Undav de voorsprong, goed voor zijn 18de competitiedoelpunt. Niet veel later maakte Amine Adli de aansluitingstreffer, maar verder leek Leverkusen niet te komen.

De ploeg van Xabi Alonso was zo op weg om haar eerste nederlaag van het seizoen te lijden. Maar dat was buiten Robert Andrich gerekend. De Duitse middenvelder lukte in minuut 96, de allerlaatste minuut van de blessuretijd, dan toch de gelijkmaker. Leverkusen breidt zo een vervolg aan een waanzinnige reeks en is nu al 46 wedstrijden op rij ongeslagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De landskampioen ontsnapt zo voor de tweede week op rij aan een eerste seizoensnederlaag. Want ook vorig weekend leken Die Werkself op weg naar een nederlaag, maar tegen Borussia Dortmund maakten ze nog in de blessuretijd gelijk.

Stuttgart blijft ondanks het puntenverlies knap derde met 64 punten, kampioen Leverkusen telt 81 punten.

© EPA-EFE

© REUTERS

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer