© dvk

Stukje plafond van gemeentehuis van Kruibeke valt naar beneden

De gang op de bovenverdieping van het gemeentehuis lag zondag plots vol brokstukken. Er kwam een deel van het plafond naar beneden en er zijn heel wat scheuren bijgekomen. Er is geen instortingsgevaar.

Dieter Verschooren

Zondag werd een hoop pleister en steen aangetroffen op de eerste verdieping van het gemeentehuis. De brokstukken zijn afkomstig van het plafond. Dat is op meerdere plaatsen doorgescheurd en ziet er gehavend uit.

“Er zijn veel scheuren bijgekomen”, zegt een werknemer die er elke dag rondloopt. “Ik ben heel blij dat het op niemands hoofd is terechtgekomen, zeker omdat het hier zo druk was zondag, tijdens de verkiezingen. Dit had een ramp kunnen zijn.”

Burgemeester Jos Stassen (SVK) was zondag erg aangedaan door het incident. “Ik kreeg bijna een hartinfarct toen ik het hoorde”, zegt hij. “Gelukkig is het niet in de buurt van de stemlokalen gebeurd en was er nooit gevaar voor de bevolking. Maar dit incident bewijst wel dat het gebouw op is. Volgens deskundigen komen de scheuren door het gewicht van het dak. Dat is relatief goed nieuws, want dat wil zeggen dat er voorlopig niks mis is met de fundamenten van het gebouw.”

“Gebouw kan er nog even tegen”

Het gebouw grenst aan een drukke kasseistrook die dagelijks veel zwaar verkeer te verduren krijgt. Elk zwaar voertuig zorgt voor trillingen die het gebouw doen daveren en dat zal ongetwijfeld ook een impact hebben.

Ironisch genoeg stond in het verkiezingsprogramma van N-VA te lezen dat “de bouw van een (ver)nieuw(d) gemeentehuis moet herbekeken worden en teruggebracht worden naar een passende schaal.”

Stassen zegt dat het gebouw er nog even tegen kan, maar dat het geen jaren meer mag duren om aan de renovatie te beginnen.

© dvk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER