Politiewagen betrokken bij zware aanrijding op Gentse stadsring

© carlo coppejans

Op de Gentse stadsring R40 is een politiewagen maandagavond betrokken geraakt bij een zware aanrijding, waarbij drie lichtgewonden vielen. De combi was op weg naar een interventie en raakte een auto die niet reglementair wou afslaan, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

gjs

Het ongeval rond 16.30 uur op de stadsring, ter hoogte van de Heernislaan. De politiewagen reed in de richting van de Vlaamse Kaai, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. “De combi was prioritair aan het rijden, op weg naar de Blaarmeersen voor de vechtpartij met tientallen jongeren. Er was een BMW die niet reglementair links wou afslaan naar de Forelstaat.”

De verkeersdeskundige is nog ter plaatse voor de vaststellingen, maar uit de eerste vaststellingen blijkt dat de combi door de BMW moest uitwijken. “De combi raakte de BMW eerst en botste dan tegen een tegenligger. De politiewagen kwam op zijn zijkant terecht. Twee politiemensen raakten gewond. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht en zijn enkele dagen arbeidsongeschikt”, zegt het parket.

De bestuurder van de BMW raakte ook gewond, maar hij kon ook al het ziekenhuis verlaten. Het ging om een 17-jarige uit Destelbergen met een voorlopig rijbewijs. Er was wel geen begeleider in het voertuig en geen L-kaart, waardoor het rijbewijs ingetrokken werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen