© AFP

VIDEO. Bernardo Silva noemt terugkeer De Bruyne boost voor clash tegen Real Madrid: “Wanneer Kevin erbij is, is alles anders”

Manchester City en Real Madrid strijden in het Etihad Stadium, thuishaven van de Engelse titelverdediger, om een plaats bij de laatste vier in de Champions League. Na de spectaculaire 3-3 uit de heenmatch van vorige week, kan City het net zoals vorig seizoen voor eigen publiek afmaken tegen de Koninklijke. Bernardo Silva noemde het op de persbabbel een opsteker dat De Bruyne, die voor de heenmatch ziek werd in de kleedkamer, er weer bij is.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Een jaar geleden hield Manchester City de Spanjaarden met een klinkende 4-0-zege uit de finale. Dit keer staan beide clubs in de kwartfinales tegenover elkaar.

Bernardo Silva onderstreepte het belang van Kevin De Bruyne op zulke momenten. De Bruyne speelde in de heenmatch niet mee omdat hij in de kleedkamer onwel werd. Nu is hij wel speelkaar.

“Wanneer Kevin erbij is, is alles anders”, aldus de middenvelder van Man City. “Hij is een van de beste spelers van onze generatie. Het zou vreemd zijn om te zeggen dat we beter zouden zijn zonder Kevin dan met hem. Het is een flinke boost dat hij terug is. Hopelijk heeft hij een goede dag, want als hij een goede dag heeft, is het moeilijk om hem af te stoppen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

City won vorig seizoen de treble en kan dat kunststukje dit seizoen herhalen. Volgens City-manager Pep Guardiola is het belangrijk dat zijn spelers “hongerig blijven” om successen te boeken. “Je moet de druk voelen, die is nodig om te winnen. Je moet honger hebben, de juiste mentaliteit tonen en klaar zijn om af te zien. Als we het momentum kunnen grijpen, dan kunnen we het doen.”

“Ik heb veel respect voor Real Madrid, maar ik heb geen schrik van hen”, vertelde Guardiola daags voor de wedstrijd. “We zullen voorbereid moeten zijn. Sommige dingen die niet goed waren in de eerste wedstrijd zullen we beter moeten doen. Je moet hen krediet geven. Real Madrid is niet zomaar een tegenstander. Het is aan ons om zoveel mogelijk onze manier van spelen op te leggen.”

LEES OOK. Mason Milian (8) komt papa Kevin De Bruyne en zijn ploegmakkers “tips geven” voor de kraker tegen Real Madrid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League