© Politie Antwerpen

Politie arresteert dertien verdachten bij grote drugsactie

Bij enkele huiszoekingen in het Antwerpse heeft de politie donderdagochtend dertien arrestaties uitgevoerd bij een grote drugsactie. Er werden grote sommen geld en drugs aangetroffen.

bap

Het onderzoek, uitgevoerd door speurders van de lokale recherche, is in het najaar van 2017 gestart. Ze stootten op een man die een bovenlokale handel in drugs had opgezet. De waren zouden vanuit Nederland naar Antwerpen worden vervoerd en in België aan de man worden gebracht.

Daarop werd een doorgedreven onderzoek gestart van de drugshandel en de gebruikte handelslijnen. Via gespecialiseerde observatietechnieken en telefoontaps achterhaalden de speurders dat er een drugslijn bestond tussen België en Marokko waarbij zowel hasj als heroïne werd verhandeld.

De politie besliste om donderdagochtend op twaalf adressen in Antwerpen, Borgerhout, Berchem en Jette huiszoekingen te verrichten. Daarbij werd in totaal 65 gram heroïne, 154 gram amfetamines, 190 gram hasj, 875 gram cocaïne en 61.750 euro aan cash geld aangetroffen. Het geld en de drugs werden in beslag genomen.

De ordediensten arresteerden dertien verdachten. Zij zullen allen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter die zal beslissen over verdere aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER