© ronny van den ackerveken

Prinsenpad wint straatfeest van Ketnet: ook opnames voor eerste schooldag

De kinderen van het Prinsenpad beleefden gisteren ongetwijfeld een van de plezantste namiddagen van de vakantie. Marthe Potters (11) had via Ketnet een straatfeest gewonnen.

ronny van den ackerveken

De jongerenzender had aan de kijkers gevraagd waarom er juist in hun straat een feest moest georganiseerd worden. Uit zestig inzendingen koos de jury Marthe Potters uit het Prinsenpad. “Het was een complete verrassing toen ik hoorde dat ik gewonnen had. We liepen toen net rond in Plopsaland en dat maakte die dag nog leuker. Ik had laten weten dat ik een straatfeest wilde organiseren omdat in het Prinsenpad mensen van alle leeftijden wonen. We hebben bij speelpleinwerking Kiekeboe een aantal spelletjes gekozen die door jong en oud gespeeld kunnen worden, zoals sjoelbakken en vier op een rij. De buurt hangt goed aan elkaar en dat merk je aan dit feest”, vertelt Marthe.

Zenuwachtig

In de straat stond gisteren een podium opgesteld. Daar mochten de kinderen zingen of dansen. De grootste verrassing was het optreden van de Ketnetband. Wrapsters Sien en Sander kwamen langs voor de tv-beelden. Die zijn vanaf maandag te zien. “Ik was dinsdagavond wel wat zenuwachtig voor de komst van Ketnet”, bekent Marthe. “Woensdag viel dat gelukkig heel wat beter mee. We zijn in de voormiddag bij bakker Verbraeken gaan filmen. Die heeft een taart gemaakt waar de wrappers op staan afgebeeld.” De bakker sponsorde ook de pannenkoeken voor het straatfeest.

Ontbijttafel

Intussen komt de eerste schooldag dichterbij. Ketnet maakte van de gelegenheid gebruik om bij Lis (11) en Bram (9) Walbers in het Prinsenpad thuis opnames te maken die op 1 september voor het begin van de schooldag worden uitgezonden. “De zender had gevraagd naar een gezin met kinderen tussen 8 en 12 jaar”, zegt mama Els Van den Eijnden. “Sien Wynants maakt de kinderen wakker en zit mee aan de ontbijttafel. Ik ben benieuwd naar het resultaat.”