© REUTERS

Sanctie voor Russische priester die grafrede hield voor Navalny

Een priester die vorige maand een grafrede hield voor Kremlincriticus Alexej Navalny zal drie jaar lang geen religieuze diensten meer mogen leiden. Dat heeft de geestelijke leider van de Russisch-Orthodoxe Kerk beslist met een decreet, dat onlangs gepubliceerd werd op de website van het Patriarchaat van Moskou .

blg
Bron: BELGA

Daarnaast mag de priester, Dimitri Safronov, niet langer “de soutane en het kruis dragen”, valt te lezen in het decreet dat op 15 april werd ondertekend door patriarch Kirill.

Safronov, die diensten voorging in een kerk in het centrum van Moskou, zal nu de functie van koster uitoefenen in een andere kerk in de Russische hoofdstad. De redenen voor de sanctie worden niet vernoemd in het decreet.

“De redenen voor het verbod staan ​​niet vermeld in het document (maar we begrijpen duidelijk waarom)”, schreef het team van Navalny dinsdag in een verklaring op Telegram

LEES OOK. Russische oppositieleider Navalny schreef memoires voor hij stierf: boek wordt gepubliceerd in oktober

Volgens de aanhangers van Navalny hield Safronov de grafrede op 26 maart, 40 dagen na de dood van de opposant, in overeenstemming met de orthodoxe traditie. De dienst vond plaats in aanwezigheid van de familie en aanhangers van Navaly, op de begraafplaats van Borisovo in Moskou, waar de Kremincriticus begraven ligt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER