Cayman, Wullaert, De Caigny en Vanhaevermaet.© Isosport

Wullaert, Cayman en Vanhaevermaet zijn Belgische ambassadeurs voor bod op WK vrouwenvoetbal 2027

Bron: BELGA

De Belgische (KBVB), Nederlandse (KNVB) en Duitse (DFB) voetbalfederaties hebben donderdag hun zevenkoppig Ambassador Squad aangekondigd voor het gezamenlijke bod op het WK vrouwenvoetbal 2027. Voor België zijn Tessa Wullaert, Janice Cayman en Justine Vanhaevermaet de ambassadeurs. Op 17 mei wordt er op het FIFA-congres gestemd over de gastlanden.

De drie federaties duidden daarom een reeks prominente figuren uit het Belgische, Nederlandse en Duitse voetbal aan, zowel uit het heden als het verleden. Het Ambassador Squad zal een leidende rol spelen bij het vertegenwoordigen van het bod op het FIFA-congres in Bangkok. “Ze zullen de visie achter het bod benadrukken en de sterke punten ervan profileren, terwijl de inspanningen worden voortgezet om steun te zoeken voor BNG2027”, schrijven de federaties.

Met Wullaert (Fortuna Sittard), Cayman (Leicester City) en Vanhaevermaet (Everton) valt de Belgische keuze op drie actieve speelsters. De KNVB koos voor Sari van Veenendaal, de voormalige nationale doelvrouw (91 caps) en Adviseur Vrouwenvoetbal, en Nigel de Jong, voormalig international (81 caps) en directeur Topvoetbal bij de KNVB. De Duitsers kozen Silvia Neid, ook een voormalig international (111 caps) en bondscoach van de nationale ploeg, en Nia Künzer, sportief directeur vrouwenvoetbal en ook voormalig international (34 caps).

De ambassadeurs zijn vereerd. “We weten wat een WK vrouwenvoetbal op eigen bodem zou betekenen. Naast de nationale voordelen zijn we verheugd om geassocieerd te worden met een bod dat steun heeft gegeven aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal over de hele wereld als een centrale pijler. We zijn ervan overtuigd dat een succesvol BNG2027-bod de belofte in Breaking New Ground zal waarmaken en de ambitieuze visie van de FIFA zal ondersteunen om ervoor te zorgen dat het vrouwenvoetbal zijn weg vervolgt om zijn volledige potentieel te verwezenlijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal