Buurtbewoner Arthur Van Heymbeeck toont de nieuwe toegang tot de geplande site voor de installatie.© Elke Lamens

130 handtekeningen tegen bouw installatie om rioolwater te zuiveren

Sint-Job -

Zo’n 25 buurtbewoners zakten woensdagavond af naar het infomoment over de plannen van Aquafin om er een rioolwaterzuiveringsinstallatie te bouwen. Hierover loopt een openbaar onderzoek tot 21 april. De petitie telt een 130-tal handtekeningen.

ella

Enkele buurtbewoners haalden in de buurt handtekeningen op met een petitie tegen de plannen voor de zuiveringsinstallatie. Ze organiseerden woensdagavond zelf een infovergadering in zaal Experience op de Kattenhoflaan, die over de nieuwe toegang tot de site komt te liggen.

Bewoner Arthur Van Heymbeeck legde daarop aan de omwonenden uit wat er precies komt en wat de stand van zaken is. “Iedereen is het er over eens dat zo’n installatie niet thuishoort dicht bij een woonbuurt. We moeten alles in het werk stellen om de omgevingsvergunning voor de bouw hier tegen te houden. Veel bewoners waren zich niet bewust van wat dit inhoudt, welke chemische, corrosieve stoffen erin worden gespoten om het water te zuiveren en wat er ons boven het hoofd hangt”, stelt hij.

LEES OOK: Buurt Kattenhoflaan start petitie tegen vergunning voor waterzuiveringsinstallatie

“Ik ben zelf verrast dat de bewoners zo slecht geïnformeerd zijn, dat ze niet weten dat dit om een Klasse 1-installatie gaat en welke consequenties dit heeft. Het wekt veel verontwaardiging op. De indruk leeft weer dat Sint-Job minder belangrijk is voor het bestuur dan Brecht en Sint-Lenaarts.”

De petitie van de buurtbewoners tegen de omgevingsvergunning telt nu zo’n 130 handtekeningen. Die overhandigt de buurt donderdag aan de gemeente. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 21 april. 

Luchtfoto van de site waar Aquafin het RWZI wil bouwen.© Vlaams Omgevingsloket

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners