Van Veen weg bij Duitse schaatsbond

Foto: ANP

Jan van Veen stapt op als hoofdcoach van de Duitse schaatsploeg. De Nederlander liet dat zondag na afloop van de wereldbekerfinale in Minsk weten. Van Veen stond onder druk na de tegenvallende prestaties bij de Olympische Spelen in Pyeongchang, waar de Duitsers op de langebaan geen enkele medaille behaalden.

,,Ik heb twee jaar lang met plezier voor de Duitse bond gewerkt. Ik zie op de lange termijn geen mogelijkheden het Duitse schaatsen terug te brengen naar de wereldtop”, aldus Van Veen, die in Nederland onder anderen samenwerkte met Koen Verweij en Jan Blokhuijsen. ,,Ik heb grote twijfels of de herstructurering, die echt doorgevoerd moet worden, door iedereen binnen de bond ondersteund wordt. Daarom heb ik besloten mijn contract niet te verlengen.”

De beste prestatie van Duitsland bij het langebaanschaatsen op de Spelen in Zuid-Korea was de zevende plaats van Patrick Beckert op de 10.000 meter. 54 jaar geleden deden de Duitse langebaanschaatsers het voor het laatst zo slecht op de Winterspelen.