Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Staatscommissie: maak PTSS-behandeling met MDMA mogelijk

De overheid moet medische behandelingen tegen posttraumatische stressstoornis (PTSS) met MDMA zo snel mogelijk beschikbaar maken. Dat schrijft de staatscommissie die onderzoek deed naar de drug.

Afbeelding

Doden en gewonden na botsing treinen in Tsjechië

In de Tsjechische plaats Pardubice zijn zeker vier doden en tientallen gewonden gevallen toen een passagierstrein op weg naar Oekraïne frontaal botste op een vrachttrein. Dat melden Tsjechische media op gezag van de hulpdiensten.

Afbeelding

Politie ontruimt tentenkamp bij Nijmeegse universiteit

De politie heeft woensdagavond laat een tentenkamp van pro-Palestijnse demonstranten bij een gebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen ontruimd.

Afbeelding

Idee dat Rusland NAVO wil aanvallen is onzin, zegt Poetin

De gedachte dat Rusland op uitbreiding is gezind en ook een NAVO-land zou willen aanvallen is 'onzin'. Dat zei president Vladimir Poetin tijdens een interview met internationale media woensdag.

Afbeelding

Raad Westerwolde wil boetegeld Ter Apel niet onder inwoners delen

De gemeenteraad van Westerwolde is het niet eens met een voorstel van de lokale PVV en Ecologisch Alternatief om het boetebedrag dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan de gemeente betaalt, te verdelen onder de inwoners.

Afbeelding

Trump-zaak in Georgia stilgelegd om bezwaar tegen aanklaagster

De rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft de verkiezingsfraudezaak tegen oud-president Donald Trump voorlopig op pauze gezet. Eerst moet het hoger beroep worden afgewacht over het aanblijven van aanklaagster Fani Willis.