Sfeerbeeld van tijdens de vorige editie van de 10-urenloop.© Dirk Kerstens

Antwerpse studenten lopen longen uit hun lijf tijdens 10-urenloop: “Iedere loper krijgt een drankbonnetje per ronde”

Antwerpen -

Het Droogdokkenpark zal dinsdag het strijdtoneel worden van de twaalfde editie van de 10-urenloop. Veertien studententeams lopen er van 12 tot 22 uur zo veel mogelijk rondes. “We hopen dat deze editie er één wordt om nooit te vergeten”, klinkt het bij de organisatie.

De deelnemende Antwerpse studentenverenigingen worden om 12 uur aan het Droogdokkenpark, langs de Schelde, verwacht. Opgedeeld in veertien teams trachten ze om zoveel mogelijk rondjes van vierhonderd meter te lopen binnen de tien uur. Nadat een loper zijn toertje heeft afgewerkt, geeft die zijn estafettestok met tracker door.

“Onze sportraad bestaat dit jaar 55 jaar. We hopen dat deze editie van de 10-urenloop er één wordt om nooit te vergeten”, vertelt Robin Van Waes, praeses van de Sportraad Buitencampus van de Universiteit Antwerpen. “Om iedereen nog meer aan te moedigen een ronde te lopen, geven we iedere loper na zijn toer een drankbonnetje. Voor de minder sportieve studenten zijn er ook nog allerlei andere activiteiten voorzien. Zo is er een dagdisco en staan er foodtrucks.”

De 10-urenloop in Antwerpen is een beetje vergelijkbaar met de 24-urenloop in Leuven die ieder jaar georganiseerd wordt. Alleen pakken de Antwerpse studenten het iets anders aan. “Ons event is iets kleinschaliger dan dat in Leuven en wij werken bovendien met themarondes om het fun-gehalte nog te doen stijgen,” zegt Robin. Zo moeten de studenten de ene ronde onderweg over een balk springen, de andere ronde moeten ze bijvoorbeeld verplicht iets fluo dragen.

In de eerste plaats is het evenement een loopwedstrijd. Maar er zijn ook twee dj’s die plaatjes draaien op het podium. “Dj’s konden vooraf een playlist doorsturen. Uit die inzendingen hebben wij als organisatie twee kandidaten geselecteerd. Die twee winnaars mogen het evenement van een streepje muziek voorzien,” aldus Robin.

(ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jong in Antwerpen