Besnik Hasi verlaat KV Mechelen na dit seizoen en ontkent de geruchten over zijn toekomst: “Ik heb nog geen nieuwe club”

Besnik Hasi (52) zal KV Mechelen na het seizoen verlaten. De Kosovaars-Belgische coach wilde vrijdag nog niks lossen over zijn toekomst maar zei wel dat er snel duidelijkheid moet komen en heeft de knoop intussen doorgehakt. “Ik kan ook zeggen dat het niets met een andere club te maken heeft”, reageerde hij na de zege tegen OHL.

dvd, tsfn

Hasi nam in november over van Steven Defour en slaagde erin om Malinwa weer aan het voetballen én winnen te krijgen. Hij hield de club in eerste klasse en kan ze nog altijd Europees voetbal bezorgen, maar gaat straks op zoek naar een nieuwe uitdaging. Malinwa won zaterdag overigens van Oud-Heverlee Leuven. Het werd 3-0 na een overtuigende prestatie.

“De beslissing is vandaag genomen zodat het voor elke partij duidelijk is en er een einde kan komen aan de speculaties”, communiceerde KV even na de overtuigende zege tegen OHL. “De club staat er op Besnik te bedanken voor de geweldige reeks die hij neerzette en er zo voor zorgde dat de club kon dromen. De club gaat de tijd nemen om op zoek te gaan naar een coach voor het nieuwe seizoen.”

LEES OOK. Met dank aan een pareltje van Rob Schoofs: KV Mechelen herstelt zich na één op zes met ruime zege tegen OH Leuven

Hasi: “Hopelijk toont de club de juiste ambitie naar volgend seizoen toe”

Het nieuws was al uitgelekt bij affluiten. Hasi kon dus niet anders dan zijn spelers ook in te lichten. “Ik heb inderdaad speciaal gewacht tot na de match om mijn spelers ervan op de hoogte te brengen. Ik wilde deze wedstrijd natuurlijk niet verstoren. Mijn staf had ik vrijdag al ingelicht. Zelf had ik de knoop vorige week al doorgehakt, na de match tegen AA Gent.”

Hasi lichtte zijn groep in na de 3-0-zege tegen OHL.© Isosport

De 3-1-nederlaag tegen de Buffalo’s was voor Hasi niet per se het sein om een beslissing te nemen. De coach en zijn entourage geraakten er niet uit in de onderhandelingen met het bestuur. “We hebben inderdaad geen akkoord gevonden. Wat de breekpunten juist waren, daar ga ik niet dieper op in”, ontweek Hasi begrijpelijk de vragen over een eventuele financiële kwestie. “Ik kan ook zeggen dat het niets met een andere club te maken heeft, want die is er nog niet. Ik heb nog geen vooruitzichten voor volgend seizoen”, drukte de coach de geruchten rond AA Gent de kop in.

Hasi doet uiteraard zijn contract bij Mechelen nog uit. In de laatste vier wedstrijden moet KV proberen AA Gent het vuur aan de schenen te leggen in de Europe Play-offs. “Mijn spelers kennen me en weten dat ik het woord slabakken niet ken. Bovendien moeten zij zich ook nog bewijzen voor een nieuwe trainer, een nieuw contract of een nieuwe club. Hoe dan ook vind ik mijn vertrek zelf ook spijtig. Ik heb hier graag gewerkt. Ik wil de spelers, de staf en de fans bedanken. Ik heb mijn job hier gedaan. Hopelijk toont de club de juiste ambitie naar volgend seizoen. Of ik had gebleven als we wél de Champions’ Play-offs hadden gehaald? Dat weet ik niet”, sloot Hasi af.

LEES OOK. Onze clubwachter over het vertrek van Hasi: “Voor KV Mechelen moet het wrang zijn een succescoach zo snel te zien vertrekken”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen