© eva

Monseigneur Trudo Jansstraat in Zussen afgesloten uit veiligheid: “Betreden is strafbaar”

Dinsdagnamiddag heeft de gemeentelijke technische dienst van Riemst de Monseigneur Trudo Jansstraat in Zussen met hoge geblindeerde dranghekken volledig afgesloten voor alles en iedereen.

eva

Burgemeester Mark Vos: “Uit veiligheidsoverwegingen vragen we uitdrukkelijk om de perimeter te respecteren. Het betreden ervan is strafbaar en de politie zal hierop streng toezien. Er is immers een voortdurend instortingsgevaar van het wegdek en in de beschadigde woningen.”

Het gat in het wegdek is dinsdagnamiddag inderdaad vergroot: een strook asfalt van één meter stortte over de volledige wegbreedte in het diepe zinkgat.

In de loop van dinsdag hebben medewerkers van het gespecialiseerde stutbedrijf V-Systems (Nevele) de drie getroffen aaneengeschakelde woningen van horizontale metalen stutbalken voorzien, waardoor het gevaar voor instorten aan de straatzijde verminderd wordt. “Momenteel is verder onderzoek nodig om te kunnen beslissen wat de vervolgstappen zijn” zegt de burgemeester. “De eerste stabiliteitswerken zijn uitgevoerd maar geven geen garantie op veiligheid. De komende dagen blijven we de situatie op de voet volgen.”

De betrokken gezinnen kunnen voorlopig niet naar huis, maar vinden onderdak bij vrienden, familie of in één van de hotels of B&B’s in de buurt. Ook het OCMW ondersteunt hen bij het vinden van een opvang. Via een Whatsappgroep worden zij geregeld op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers