Ken je kat: vermiste Fluffy duikt na 6 jaar op, terwijl Nederlandse vrouw al 3 jaar verkeerde kat in huis heeft

3 jaar lang geloven dat je vermiste kat thuis rondloopt, terwijl het eigenlijk een vreemd dier is: het is Deborah Wattel uit Nederland overkomen. In 2018 raakte Fluffy vermist. 3 jaar later dacht de vrouw dat ze haar zwarte kat had teruggevonden. Tot de dierenarts afgelopen week belde: ze hadden de echte Fluffy gevonden. Dan maar 2 Fluffy's in huis.

Het bizarre verhaal van Fluffy start in 2018. De zwarte kat van Deborah Wattel raakt vermist in Goes, in de provincie Zeeland in Nederland. Jarenlang zoekt Deborah naar haar geliefde kat tot een asiel in 2021 belt dat ze Fluffy gevonden hebben.  

Het geluk van Deborah kan niet op en ook de kat reageert enthousiast. Fluffy springt meteen op haar schoot en die van haar man wanneer ze de kat oppikken. Deborah herkent de kat onmiddellijk: zwart, pluizig en met een kort, opvallend staartje. Een 'ontroerend' moment, zo herinnert het baasje zich.  

Wel opvallend: Fluffy is gechipt, maar als de medewerkers van het asiel naar de chip zoeken, vinden ze niets. Ze zeggen aan Deborah dat het wel vaker gebeurt en ze zich geen zorgen moet maken. "De chip kan niet werken of via een wond uit de huid zijn gegaan", geeft Deborah als reden bij de Nederlandse Omroep Zeeland.  

Drie jaar lang leeft de kat haar beste leven bij Deborah, tot de vrouw een telefoontje krijgt van een dierenarts in Roosendaal. Ze hebben de echte Fluffy gevonden, mét chip. "Ik geloofde het niet, want we hadden Fluffy al in huis."

Dan maar 2 Fluffy’s

Om een lang verhaal kort te maken: Deborah heeft nu twee Fluffy's in huis. Hoe ze die uit elkaar houdt? De oorspronkelijke Fluffy heeft een blauwe halsband gekregen en de dubbelganger een rode. "Anders zou ik ze nog steeds niet uit elkaar kunnen houden." 

De naam? Die blijft. Bij beide katten. Deborah hoopt namelijk dat de eigenaar van de kat zich nog meldt. "Er is een gezin dat nu 3 jaar zonder kat zit en daar voel ik me toch een beetje schuldig over." Mocht de eigenaar zich niet melden dan blijft de dubbelganger Fluffy gewoon bij Deborah. 

Meest gelezen