De zwaan vormt al jaar en dag het symbool van Heist-op-den-Berg.© JDW

Siert hét symbool van Heist binnenkort ook nieuwe rotonde? “Ideale plek om kunstwerk van zwaan te plaatsen”

Heist-op-den-Berg -

Onder andere in het wapenschild, de vlag en het gemeentezegel van Heist-op-den-Berg staat een zwaan afgebeeld. Het dier komt ook terug in tal van naamgevingen. Als het van uittredend gemeenteraadslid Eric Verbist (CD&V) afhangt, zal er ook een zwanenkunstwerk komen op een nieuw aangelegde rotonde.

“De nieuwe rotonde op de Herentalsesteenweg is een heel mooi punt en het ligt nabij de grens van onze gemeente. In veel steden en gemeenten worden zulke plekken gebruikt om een landmark of een kunstwerk te plaatsen om de identiteit en eigenheid uit te dragen”, zegt gemeenteraadslid Eric Verbist (CD&V).

“Ik vind het de ideale plek om een kunstwerk van onze Heistse zwaan te plaatsen, het mooie symbool van onze gemeente waar ons moeder (oud-burgemeester Diane Verbist-Vandewijngaerden, red.) zo fier op was. Zo’n project hoeft niet veel te kosten, er kan een wedstrijd worden georganiseerd of er kan samengewerkt worden met de kunstacademie”, aldus Verbist.

Schepen van Openbare Werken David Geerts (PRO Heist) zegt niet definitief ‘neen’, maar geeft wel mee dat de eerste adviezen die hij daarover inwon eerder negatief waren. “Bij de inrichting is gekozen voor duurzame natuurlijke materialen en geen kunstwerk. De dienst Mobiliteit laat dan weer weten dat ze zo weinig mogelijk aandacht willen afnemen door kunstwerken die voor onoplettendheid in het verkeer kunnen zorgen. Nog anderen vinden dat kunstwerken beter tot hun recht komen op plekken waar ruimte is om stil te staan en er rustig van te genieten”, aldus Geerts. (bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners