© victoriano moreno

Kind valt 9 meter naar beneden in Torfs op de Meir: “Dit staat voorgoed op het netvlies gebrand van de klanten en verkoopsters”

Een kleuter van 4 jaar kwam afgelopen vrijdag levensgevaarlijk ten val in schoenwinkel Torfs op de Antwerpse Meir. Het kind speelde op een roltrap.

Britt Peeters

Een tragisch ongeval op de eerste dag van Winter in Antwerpen. Een 4-jarig jongetje klom vrijdagmiddag al spelend op een roltrap die naar boven gaat. “Ondanks de glazen bescherming van de roltrap, had het kindje zich op de zijkant gelegd”, vertelt gerant Sandra Steenackers. “Zo ging hij mee omhoog, bijna tot helemaal bovenaan. Op een gegeven moment zou hij zich niet meer stevig hebben kunnen vasthouden, en liet hij zich vallen. Hij viel tussen de roltrap en de muur.”

De kleuter kwam van bijna negen meter hoog te val. De vader van het kind was zijn zoontje even uit het oog verloren toen hij aan de kassa zijn aankopen afrekende. “Het gebeurde allemaal heel snel. Toevallig waren er op dat moment twee klanten in de winkel die een medische achtergrond hebben. Zij hebben eerste hulp gegeven en zijn bij hem gebleven tot de hulpdiensten toekwamen.”

De spoedarts ter plaatste stelde vast dat het jongetje in levensgevaar verkeerde. Samen met zijn vader werd hij door motards van de Antwerpse politie met spoed begeleid naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem. “Het is verschrikkelijk dat dit is kunnen gebeuren”, klinkt het. “Het staat voorgoed op het netvlies gebrand van de klanten en verkoopsters die de val hebben zien gebeuren. We kunnen nu alleen hopen dat alles met hem goed komt.”

Aanslag

Marion Gaumann was net met haar moeder aan het winkelen in JBC, de kledingzaak die samen met Torfs in hetzelfde gebouw huist. “Opeens hoorden we een luide, doffe plof”, vertelt ze. “Even dachten we dat het om een aanslag ging, zo luid was het. De klanten en het personeel snelden naar de roltrap waar het jongetje op de grond lag. Ikzelf durfde niet te gaan kijken.”

Het was redelijk druk in de winkel, vertelt Marion. “Klanten en winkelpersoneel waren in paniek, maar op een bepaalde manier was het ook erg stil. We hielden allemaal onze adem in. Op een gegeven moment begon het kind luid te huilen. Dat was een teken van leven. Iedereen reageerde opgelucht.” Of de kleuter nog steeds in levensgevaar verkeert, is niet duidelijk.