Grote Dries en Klein Molenveld werken met wijkbudget aan verbondenheid

Sinds 2014 maakt Edegem jaarlijks een budget vrij waarmee bewoners buurtinitiatieven in hun wijk kunnen realiseren. Grote Dries en Klein Molenveld kregen zo’n budget toegekend.

tevl

Zowel Grote Dries als Klein Molenveld realiseerde er twee projecten mee die de verbondenheid tussen de buurtbewoners ten goede komt.

Vzw Pegode, die volwassenen met een zorgvraag de mogelijkheid biedt zelfstandig te wonen, creëerde bijvoorbeeld samen met de buurt een veelzijdige ontmoetingsplek in de Grote Dries. In de Jan de Bodtlaan startten enkele buurtbewoners met ontbijten om oudere mensen uit de straat die anders alleen moeten eten, samen te brengen.

Ook voor 2017 kan er nog een wijkbudget aangevraagd worden. Bewoners moeten hun idee indienen voor woensdag 15 november via www.edegem.be/wijkbudget. Geeft het gemeentebestuur groen licht voor het idee, dan hebben de projectindieners van 15 januari tot 15 februari 2018 de tijd om campagne te voeren. Tijdens die campagne moeten ze minstens twintig buurtbewoners overtuigen van hun idee en een buurtactiviteit organiseren om het voorstel toe te lichten. Op basis van de resultaten van de campagne selecteert het gemeentebestuur de winnende projecten. Projecten krijgen maximaal 10.000 euro.