AFP
Volledig scherm
© AFP

"Sociale netwerken kunnen gevaar voor democratie inhouden", zegt Facebook

Facebook heeft maandag erkend dat een te groot gebruik van sociale netwerken een gevaar voor de democratie kan inhouden. Tegelijk zegt het sociale netwerk dat het er alles aan doet om die risico's te beperken.

17 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Sinds het uitvinden van sociale media zijn de mensen nog nooit zo asociaal geweest…
  • Geert De Meyer

    6 jaar geleden
    Wie de media in handen heeft, heeft de macht in handen. Altijd al zo geweest.
  • Eric Vanquickelberghe

    6 jaar geleden
    Een beetje laat om wakker te schieten. Hoewel ze bij facebook zelf stichter van het gevaar zijn. Aan heel die nest is niks sociaal aan. Het dient alleen maar om zoveel mogelijk persoonlijke zaken van mensen te weten te komen. Wat dat hebben ze daar wel begrepen, dat kennis macht is. Daarom dat ik heel die vervloekte Rommel niet gebruik. Gewoon omdat het niet echt dient voor wat het voorgesteld wordt.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    op facebook staat flink wat nep nieuws. maar als in naar de b(en zeker niet v)rt kijk of luister, dan is het ook élke dag linkse propaganda verpakt in een interview door links journaille.
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    Het probleem met facebook is dat men dingen niet meer in de juiste proportie of context ziet. Facebook is de cafétoog van 30 jaar geleden met dàt verschil dat men toen weinig belang hechtte aan wat aan die toog gezeverd werd en vandaag er een hoofdpunt in het nieuws van maakt als er een handvol ranzige reacties gepost worden op een item.....