Antwerpse bartenders kronen zich tot Belgisch kampioen

Donald Simons en Andres Claeys hebben maandag in het Atomium in Brussel de befaamde bartendercompetities Marie Brizard Masters en Tio Pepe Challenge op hun naam geschreven. De twee mixologists, beiden uit Antwerpen, zijn zo Belgisch ambassadeur en moeten het later dit jaar tijdens het wereldkampioenschap in Bordeaux en Jerez de la Frontera opnemen tegen de wereldtop.

jtp

De jury had het deze editie over een zelden gezien hoog niveau. Wijn- en spiritsdistributeur Cinoco tekende voor de organisatie van de Belgische selecties.

Voor Donald Simons, bartender bij het barbecuerestaurant Black Smoke in Antwerpen, is het na de Ti’Punch Cup al de tweede nationale titel in even veel jaar tijd. Hij won de Marie Brizard Masters met zijn cocktail ‘The Spicy Marie Martini’ op basis van Marie Brizard Orange Curaçao, Cognac V.S.O.P., Sobienski Vodka infused met Szechuan en gerookte kaneel. Simons haalde het na zowaar een fotofinish van collega Patrick Vercambre met zijn creatie Pin Stripe uit Knokke Heist. Michel Van Hecke van The Twelve die de Hulky Green serveerde, keert terug naar Brussel met de derde prijs.

In de Tio Pepe Challenge kreeg het niveau nog een extra boost. Tien kandidaten namen het tegen elkaar op in een parcours met een blind tasting, skillstest met de venencia (instrument om samples uit vaten te halen) en de bereiding van een eigen ‘perfect serve’ op basis van sherry. Andres Claeys ging met het goud aan de haal. De bartender van de Tapabar in Antwerpen pakte uit met zijn Bodas de Sangre gemaakt met oa Viva AB Amontillado, Solera 1847 Cream, Vida Mezcal, Italicus, Blood Orange, citroensap en verse coriander. Het podium werd vervolledigd door ‘zilveren’ Tim Devriendt van The Cobbler in Gent (The Return of The King) en opnieuw door Patrick Vercambre van Knokke Heist (Triangolo Rotondo) die in het Atomium zo dus voor de tweede keer op het erepodium belandde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER