Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

AVROTROS noemt diskwalificatie Joost Klein 'disproportioneel'

AVROTROS noemt de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival 'disproportioneel' en 'is geschokt'. Dat laat de omroep weten in reactie op het besluit van organisatie EBU om Klein uit te sluiten.

Afbeelding

Joost Klein gediskwalificeerd voor finale Eurovisie Songfestival

Joost Klein doet niet meer mee aan de finale van het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse inzending is door organisator European Broadcasting Union (EBU) gediskwalificeerd. Dat heeft het EBU zaterdagmiddag bekendgemaakt.

Afbeelding

Dodental na overstromingen Afghanistan boven tweehonderd

Overstromingen in het noorden van Afghanistan hebben meer dan tweehonderd mensen het leven gekost, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties. De plotselinge overstromingen waren het gevolg van de hevige regenval van vrijdag.

Afbeelding

Nederlandse delegatie en AVROTROS blijven stil over affaire Klein

De Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival en omroep AVROTROS hebben zaterdag rond het middaguur nog steeds niets gemeld over de zaak-Joost Klein. Woordvoerders geven ondanks herhaalde verzoeken geen reactie.

Afbeelding

Zweeds OM bevestigt: politie heeft zaak-Joost Klein overgedragen

Het Openbaar Ministerie in Zweden bevestigt dat de zaak rond Joost Klein is overgedragen door de politie. Een woordvoerder kon niet zeggen of deze nu bij een openbaar aanklager ligt of niet.

Afbeelding

Al Jazeera herdenkt Shireen Abu Akleh twee jaar na haar dood

Nieuwszender Al Jazeera heeft zaterdag stilgestaan bij de dood van verslaggeefster Shireen Abu Akleh. Al Jazeera wijdde een videoreportage aan de Palestijns-Amerikaanse journaliste die precies twee jaar geleden in het stadje Jenin, op de bezette Westelijke Jordaanoever, door Is..