Pittig duel tussen Dries Ventôse en Thomas Nzinga Ngimbi (archief)© GOYVAERTS

Voetbal 2de afdeling VV B: Tempo Overijse - RC Mechelen 1-2

RC Mechelen boekt broodnodige zege tegen Tempo Overijse in de strijd om de eindronde: “Maar we hebben ons lot niet meer in eigen handen”

RC Mechelen pakte in Overijse drie broodnodige punten in de strijd voor het laatste eindrondeticket. Op de laatste speeldag moet Racing winnen van Lebbeke. “En dan hopen op puntenverlies van Rupel Boom”, aldus coach Kevin Van Haesendonck.

geert fierens

“Het was een moeilijke match”, vond Jaric Schaessens. “Zeker in de eerste helft speelden we niet goed. Het veld lag er niet prima bij, maar dat is geen excuus. Na de rust deden we het beter, dat moest ook wel. We hadden de koppen bij mekaar gestoken, want op deze manier zouden we de match niet winnen. Op een strafschop en een vrije trap van Carrez hebben we het verschil gemaakt.”

RC Mechelen blijft ondanks de zege op twee punten staan van het nummer vier, Rupel Boom. “We moeten onze laatste match winnen en in de eerste plaats naar onszelf kijken. Tegen Lebbeke volstaan alleen de drie punten, willen we nog voorbij Rupel Boom geraken. Dat wordt de eerste opdracht en daar zullen we ons dus tweehonderd percent moeten voor inspannen.”

Coach Kevin Van Haesendonck was tevreden met het resultaat, maar niet met de prestatie in de eerste helft. “Die was ondermaats. Voor het eerst sinds ik hier ben heb ik me tijdens de rust echt boos gemaakt. Technische fouten maken op een hobbelig terrein kan altijd, maar ik vond dat in de eerste helft bepaalde spelers niet brachten wat ik ervan verwachtte. Dat hebben we na de pauze rechtgetrokken. Ik ben dus tevreden met de drie punten, deze opdracht is volbracht.”

“Maar we hebben ons lot niet in eigen handen. We springen in het klassement wel over Bocholt en Houtvenne, maar Rupel Boom staat nog altijd boven ons. We zullen tegen Lebbeke dus moeten winnen, willen we nog een kans maken op de eindronde. En dan hopen op puntenverlies van Rupel Boom in Tongeren. Dat is geen gemakkelijke opdracht, maar die zijn er niet in deze reeks. Rupel Boom toonde veerkracht tegen Hasselt, door in de slotminuten nog twee keer te scoren. Wij wonnen tegen het al gedegradeerde Overijse, op twee stilstaande fases. We spelen nog negentig minuten en in één match kan alles. Wij moéten dus winnen en pas na Lebbeke kunnen de conclusies getrokken worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen