Een Camino, een mysterieuze brief en een spade: meer had Jules Dobbels niet nodig om een job te veroveren

© foto’s thv

Een oude bromfiets, een mysterieus briefje en een spade. Meer had sollicitant Jules Dobbels niet nodig om reclamebureau TBWA te overtuigen van zijn creativiteit. “De zotste sollicitatie ooit”, aldus zijn verhoopte werkgever, die wat moeite moest doen om hem te vinden.

Tommy Huyghebaert

“Zo, nu heb je alles. Kom je mij vinden? xx Misty.” Toen Geert Dewaele vrijdagmorgen een briefje met die boodschap tussen zijn post vond, werd het mysterie rond de vreemde zendingen van de dagen ervoor al wat kleiner. Eerder bracht de postbode hem al een spade, een vergrootglas, sleutels, een muntstuk van 1 euro, een afrekening van brasserie Chalet Robinson op het eiland in het Ter Kamerenbos, een vergeet-me-nietje en last but not least: een aftandse Honda Camino.

“Was het een originele uitnodiging voor een productvoorstelling? Of het begin van een huwelijksaanzoek? Mijn team en ik dachten aan alles, maar niet dat het om een sollicitatie ging”, zegt Dewaele, hoofd van het productiehuis van reclamebureau TBWA.

Maar de cadeaus hadden hun effect niet gemist: Dewaele was voldoende getriggerd om vrijdagmiddag op de gammele Camino richting Ter Kamerenbos te tuffen. Zelfs motorpech hield hem niet tegen. “En mijn nieuwsgierigheid groeide alleen maar toen bleek dat de veerman noch de uitbaters van Chalet Robinson van iets afwisten.”

Een aantal vreemd geschikte vergeet-me-nietjes nabij de brasserie bevestigden dat hij op het juiste spoor zat. “Ik begon te graven en stootte op een koffer waar de sleutel op paste. Erin zat een fles champagne en een oude gsm met een nummer, onder de naam ‘Misty’. En toen ik dat nummer belde, kreeg ik Jules aan de lijn. Hij wenste me proficiat en zei dat ik de researcher die ik zocht, had gevonden.”

© thv

Saaie motivatiebrief

“Als een bedrijf een creatief iemand zoekt, moet je niet solliciteren met een oersaaie motivatiebrief. Dan bedenk je iets beters”, zegt Jules Dobbels (28), die na een job in het familiebedrijf en als zelfstandige, voor het eerst solliciteert. “Of ik niet gevreesd heb dat ze de uitdaging niet zouden aangaan en mijn brommer tegen de muur zouden parkeren? Misschien wel. Maar dan was mijn interesse in de job en het bedrijf ook weg.”

© thv

En al was de vacature voor de job van researcher eigenlijk al ingevuld, toch krijgt Jules nog de kans om volgende week op gesprek te gaan bij TBWA. “Niet dat zijn contract al klaar ligt, maar we zijn er wel van overtuigd dat we dit soort jongeren hier hard kunnen gebruiken. Zo gemotiveerd, ondernemend en creatief: dit was echt de zotste sollicitatie die ik ooit zag.”

© thv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer