© Leo De Nijn

Mechelse Migratie Coalitie ijvert voor gelijke behandeling vluchtelingen en nieuwkomers

De Mechelse Migratie Coalitie organiseerde in de binnentuin van het Pastoraal Diocesaan Centrum haar Word Welcome Day. De Coalitie maakte van de gelegenheid gebruik om een memorandum te overhandigen aan burgemeester Bart Somers voor gelijke behandeling van vluchtelingen en nieuwkomers.

Leo De Nijn

Wannes Buelinckx van de Mechelse Migratie Coalitie: “We pleiten er in ons memorandum voor om een flinke tand bij te steken voor vluchtelingen en nieuwkomers in het vinden van werk aan een degelijk loon, een betaalbare (huur)woning, een betere begeleiding van mensen zonder wettig verblijf in het vinden van een menswaardige toekomst.” Tot slot pleit de coalitie voor een betere waardering van organisaties en initiatieven van nieuwkomers en vluchtelingen.

Dit memorandum sluit naadloos aan bij de aanbevelingen van de Mondiale Raad en van het Mechels initiatief ‘Ieder Stem Telt’. De Mechelse Migratie Coalitie hoopt dat politieke partijen met het Memorandum rekening houden in hun verkiezingsprogramma en bij het sluiten van een nieuw bestuursakkoord.

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER