Maha (links) en haar zus Wafa al-Subaie zijn gevlucht naar Georgië.
Volledig scherm
Maha (links) en haar zus Wafa al-Subaie zijn gevlucht naar Georgië. © Twitter

Saudische zusjes eisen dat Google en Apple “onmenselijke" app verwijderen die vrouwen monitort

De twee Saudische zussen, Wafa (25) en Maha (28) al-Subaie, die een week geleden naar Georgië vluchtten vragen aan Google en Apple om de “onmenselijke” app Absher uit hun aanbod te verwijderen. Tenslotte zorgde die app er bijna voor dat de zussen niet naar het buitenland konden vluchten.

4 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Gewoon een nieuwe smartphone en andere inlog gebruiken en probleem opgelost.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Google is heel goed om iets op te zoeken, maar het concept draagt wel een politieke en sociale verantwoordelijkheid, willens nillens. Juridisch moet uitgemaakt worden of ze medeplichtig zijn aan discriminatie.De dames zijn meerderjarig. Maar ze blijven 'property of the family' volgens de familie. Hopelijk krijgen ze hulp.
  • Guy Van Severen

    5 jaar geleden
    Google en Apple...jullie weten nu wat er jullie te doen staat ! Verwijder dat prutsgeval onmiddellijk ! Of denken jullie ook dat vrouwen een afvalstof is !!!!
  • haat censuur

    5 jaar geleden
    zo lang d mannen betalen zullen de techgiganten niet bewegen, want zeg nu eerlijk: wie durft het opnemen tegen saudi -arabie? overheden? bedrijven? hun eigen bevolking? inderdaad niemand... iedereen weet het en iedereen zwijgt. daar is geen sprake van een glazen plafond, maar van een glazen kerker.