De Kempense weerman Lander Van Tricht onderzoekt de gevolgen van de klimaatopwarming.© rr

Grootouders voor het Klimaat organiseren reeks activiteiten tijdens Week van de Aarde

Turnhout -

De Grootouders voor het Klimaat organiseren van 22 tot 28 april een reeks activiteiten in de Kempen voor iedereen die de aarde een warm hart toedraagt. Ook voor kinderen is er een aanbod.

Guy Van Nieuwenhuysen

Het Turnhouts Wetenschapscafé start de week met een lezing door Hans Bruyninckx in het Eetcafé Barzoen in Turnhout. Bruyninckx is hoogleraar internationale relaties en internationaal milieubeleid en kan op een toegankelijke manier toelichting geven bij de milieu- en klimaatproblematiek. De lezing start om 20 uur.

Meer Natuur in de Stad nodigt een dag later uit voor een fietstocht langs plaatsen waar met beperkte middelen meer natuur is gecreëerd. De tocht start om 14 uur bij cultuurhuis de Warande. Woensdag 24 april om 14.30 uur is er in de stedelijke bibliotheek in de Warande het poppenspel Pipa Bloem en Bartje Brandnetel voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Ook woensdag laat Bib Turnhout kinderen vanaf 6 jaar kennismaken met weerman Lander Van Tricht. Ook dit is om 14.30 uur. Lander Van Tricht doet dat op een heel bevattelijke manier en hij laat zich met plezier ondersneeuwen met vragen.

Donderdag 25 april toont het filmfestival Mooov de film Evil does not exist, over een klein dorpje in de buurt van Tokio waar de inwoners leven in eenheid met de natuur, tot een projectonwikkelaar er een glamping wil opbouwen. De film in UGC Turnhout start om 20 uur.

Het vegetarisch eethuis Eeden in de Warandestraat in Turnhout leert je vrijdag 26 april om 18 uur eerlijk ecologisch, maar vooral veganistisch koken. Inschrijven kan via eva@eedenturnhout.be. Deze workshop kost wel 40 euro.

In de Klein Engelandhoeve is zaterdag 27 april om 14 en om 18.30 uur een wandeling gepland meet Peter Lievens. Eén meter in de wandeling vormt één miljoen jaar in de geschiedenis van de aarde. Ook voor deze activiteit moet vooraf worden ingeschreven via toerismeturnhout.turnhout.be/tickets.

Grootouders voor het Klimaat sluiten de reeks evenementen af op zondag 28 arpil om 10.30 uur in UGC, waar de makers van het boekenprogramma Overlezen een vijftal boeken over de klimaatproblematiek onder de aandacht brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout