Juan Pedro Lopez droeg twee jaar geleden al de roze trui in de Giro, zij het zonder een etappe te winnen.© AFP

Juan Pedro Lopez klimt naar eerste profzege in de Ronde van de Alpen

Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek) heeft zich woensdag de beste getoond tijdens de derde rit van de Ronde van de Alpen (2.Pro). De 26-jarige Spanjaard pakte de overwinning in een bergetappe van 124,8 km in en om het Oostenrijkse Schwaz. Hij is ook de nieuwe leider. Het is voor Lopez zijn eerste profzege.

Bron: BELGA

De Spanjaard reed op de laatste beklimming van de dag, de Pillberg, weg van medevluchter Giulio Pellizzari (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè). De Italiaan werd nog tweede, op 22 seconden. De Noorse leider Tobias Foss (INEOS Grenadiers) won na 38 seconden het sprintje voor derde plaats.

Foss verliest zijn leiderstrui, maar blijft wel de dichtste belager van Lopez in het algemeen klassement. Hij volgt op 31 seconden. De Australiër Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale), woensdag achtste, staat op de derde plaats, op 45 seconden.

Donderdag wacht de renners in de Ronde van de Alpen opnieuw een bergrit, over 141,3 km tussen Leifers en Borgo Valsugana. Onderweg liggen twee hellingen van eerste categorie. 

De rittenkoers duurt nog tot en met vrijdag. Voor verschillende renners is het de laatste opstap naar de Ronde van Italië. Oud-Tourwinnaar Geraint Thomas, werelduurrecordhouder Filippo Ganna en de Fransman Romain Bardet zijn de bekendste namen in het peloton. Er rijden ook twee Belgen mee: Abram Stockman (TDT-Unibet Cycling Team) en Robbe Dhondt (Team dsm-firmenich PostNL).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer