.
Volledig scherm
. © Shutterstock

40 procent van reizende gezinnen met kinderen vaccineert zich niet

Vier op de tien Belgen laat zich niet vaccineren voor ze op exotische reis vertrekken. Dat blijkt uit een rondvraag bij 753 reizende Belgen. Het grote merendeel is vaak gewoonweg niet op de hoogte dat ze zich moeten beschermen. Een kleine 15 procent van hen vindt een spuitje niet nodig, of heeft schrik voor de bijwerkingen. 

1 reactie

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    hier asiel omdat gevaar liepen eens papieren terug geen gevaar meer??wel papieren terug geven veel te vlug belg zouden 20jaar hier minstens voor euro ID -Be te krijgen
  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. Persoon die besmettingen met varkenslintworm in Lier veroorzaakte is geïdentificeerd

    Persoon die besmettin­gen met var­kenslint­worm in Lier veroorzaak­te is geïdentifi­ceerd

    Na uitgebreid en intensief brononderzoek heeft het Departement Zorg met zekerheid kunnen identificeren welke persoon de bron was voor besmettingen met varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier. Het onderzoek heeft aangetoond dat de persoon al sinds de zomer van 2022 niet meer besmettelijk is en de varkenslintworm in het buitenland heeft opgedaan. Om de privacy van de persoon af te schermen, kan het Departement Zorg geen verdere details geven over hoe dit brononderzoek is verlopen.