Ook dit jaar organiseren de Zonnepinkers Spring in ’t Park, een evenement vol muziek en springplezier.© rr

Akabe Zonnepinkers laat Ekeren weer Springen in ‘t Park

Ekeren -

Springkastelen, een podium gevuld met leuke artiesten en gewoon springen van plezier. Akabe de Zonnepinkers zorgt weer voor een gezellige familiedag in het Hagelkruispark op zaterdag 18 mei. Gewoon langsgaan is de boodschap.

Margot De Clercq

De jongste groep van dansschool Studio XO opent om 12.30 uur officieel het Spring in’t Park evenement van Akabe de Zonnepinkers.

“Nadien komt dj Jarno, die zat vroeger nog bij ons in de groep. De band Open op zondag en ook Charlize treden elk een uur op. En om 19 uur gooien we onze laatste brokjes energie eruit tijdens de dj-set van Senergy”, somt leiding Tiany op.

Samen met vijf andere leiding organiseerde Tiany deze editie van Spring in ’t Park. “Vrijdagavond verzamelen we al het materiaal en zaterdag om 9 uur beginnen we met de opbouw.”

Het podium is weer gevuld met leuke namen waar iedereen van kan genieten.© rr

Voor het lokaal van de scoutsgroep in het Hagelkruispark verschijnt op zaterdag 18 mei een podium dat opnieuw gevuld zal worden door vijf leuke namen.

Hun headliner Femke zal bij de meeste mensen een belletje doen rinkelen door haar deelname aan Junior Eurosong in 2011 met Een kusje meer. Ondertussen is haar bekendste hit Doemscenario.

Activiteiten

Op het veld naast het podium zullen verschillende springkastelen geplaatst worden. “Daarnaast zal de leiding ook grimmen, zullen er gekke fietsjes zijn en verschillende kermisspelen zoals eendjes vissen en blikken gooien”, legt leiding Marlo uit.

Op het terrein zal er ook kunnen gesmuld worden van frietjes, snoepzakken van de Zonnepinkers en ijsjes van de heerlijke foodtruck Marktje 7.

Tiany en Marlo zitten alle twee in het organiserende team achter het evenement van de Zonnepinkers.© Margot De Clercq

De scouts telt een vijftigtal leden. Het leidingsteam dat hun schouders onder de Zonnepinkers zet, doet dat meestal al sinds hun zestien jaar.

“Op deze manier krijgen we ook nog iets meer naambekendheid in de omgeving en laten we zien wat een leuke groep we zijn. Maar we willen vooral een leuke familiedag organiseren en de buurt dichter bij elkaar brengen. Iedereen moet zich welkom voelen: jong en oud, van uit de buurt of verder weg. Je moet ook niet gelinkt zijn aan onze Akabe. Gewoon langskomen is de boodschap.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners