Enkel op Graspop: (zwarte) eendjes vissen en de botsauto’s in met ‘Goe Vur In Den Otto’

Wie Graspop Metal Meeting hoort, denkt vanzelf aan in het zwart geklede metalheads, stevig gitaargeweld en ruige moshpits. Volledig onterecht is dat niet, maar het metalfestival heeft wel degelijk meer in petto. Zo wordt veel aandacht besteed aan amusante randanimatie op de festivalweide. Onze redactie ging de sfeer opsnuiven.

evdg

Kleurrijke botsauto’s waar geen ‘oe la la’-tune te horen valt, maar wel gretig gebotst wordt op het ritme van gitaargeweld. Het is eens iets anders en vooral: het is de ideale ontspanning voor wie het niet zo heeft voor een stevige moshpit, maar wél eens wild wil doen.

Geen betere manier om de kleurrijke wagentjes te testen dan met de metalheads van ‘Goe Vur In Den Otto’, dachten we (zie video hierboven).

(lees verder onder de foto)

© Jef Matthee

Ook het reuzenrad met een mythisch zicht op de festivalweide weet te bekoren. Het geeft Graspoppers de kans om even te ontsnappen van de drukte en (letterlijk) af te koelen. Je raakt met maximum zes personen in het ronde bakje, dus … wij gingen met zes personen het reuzenrad in. Wie het net iets té rustig vindt tijdens zo’n vijftal rondjes in het reuzenrad, kan als een gek aan het wiel in het midden draaien om in sneltempo alle uithoeken van het domein te zien. Onze cameraman volgde gedwee het enthousiasme van het wildvreemde gezelschap.

De prijs voor opvallendste kermisattractie wordt moeiteloos weggekaapt door ‘The Ducks of Trash’. Het klassieke concept van eendjes vissen blijft behouden, alleen worden hun vrolijke kleuren ingeruild voor een zwarte of witte tint. Dat Graspop recycleren hoog in het vaandel draagt, komt hier trouwens ook tot uiting: deelnemen kan enkel als je eerst lege bekers recycleert.

Kortom: wie op Graspop vertoeft en even iets anders dan muziek zoekt, is minstens een uurtje zoet op kermis.

LEES OOK. Onze redactrice ging voor het eerst in haar leven naar Graspop en transformeerde tot metalfan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen