Getty
Volledig scherm
© Getty

Recordaantal Vlaamse studenten op Erasmus: dit zijn de populairste bestemmingen

Het aantal Erasmus-studenten was nog nooit zo hoog. In het academiejaar 2017-2018 trok een recordaantal van 5.789 Vlaamse studenten naar het buitenland voor een deel van hun studie, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Dat is bijna 80 procent meer dan tien jaar geleden.

7 reacties

  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Ik vind onderwijs belangrijk en ik werkte er quasi mijn hele leven in. Daarom denk ik dat ik mag zeggen dat ik Erasmus, zeker in tijden waarin er voor de gewone werkende mens, laat staan voor de zieke of de gepensioneerde geen cent overblijft, misplaatst vind. U kunt in België studeren aan goede hogescholen en universiteiten en wij betalen, goed, u kunt naar het buitenland gaan en wij betalen niet. Zo simpel is dat, dames en heren.
  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    En deze generatie van erasmusstudenten vindt het dan normaal dat pensioenleeftijd opgetrokken wordt naar 67 jaar. Logisch dat zij die nu pas aan 25 jaar zullen beginnen werken later op pensioen kunnen, maar bij de oudere generatie bestond die erasmuszever niet. De enigste buitenlandse stage die wij mochten doen was verplichte legerdienst in Duitsland
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Zoals De Ideale Wereld het zegt: poepen in het buitenland. Heeft geen meerwaarde en wie bepaald wie wel op vakantie mag met belastinggeld? Iemand die rechten doet en in België wilt werken kan beter de wetboeken in het Vlaams leren en het juiste jargon. Stage geneeskunde in het buitenland terwijl wij in eigen land top zijn?
  • mich lee

    6 jaar geleden
    En dan maar zagen dat studeren te duur is. Iedereen in België kan studeren. Als je ouders te weinig verdienen krijg je een studiebeurs die de kosten van de studie dekt als je niet op kot gaat, wat zelden echt noodzakelijk is. Als je ouders te veel verdienen kan je de meeste kosten zelfs betalen door een maand of 6 weken vakantiewerk te doen. Wat je zelf moet opleggen is dan minder dan de kosten in het secundair.
  • Johan coppens

    6 jaar geleden
    leuke uitstapjes... Hopelijk wordt er ook gestudeerd